Skip to the content

Kemisk peeling/Enerpeel

Kemisk peeling, ENERPEEL®​ är klinikbehandlingen till TEBISKIN®, en kvalitetssäkrad behandling med kemiska peels som förstärker resultatet av dina hudvårdsrutiner.

Behandlingarna verkar för att korrigera specifika hudproblem och/eller bevara redan optimal hudhälsa samt motverka hudens åldrandeprocess. Behandlingarna är snabbverkande med väldokumenterad effekt och anpassas individuellt för var enskild hudtyp och behov. Utförs som kur eller enstaka behandling.

Behandling för alla hudtyper
Följande hudförbättrande effekter kan erbjudas:

 • Ökad fukthalt
 • Ökad fasthet och elasticitet
 • Minskad oljighet
 • Minskad bakteriell kolonisation
 • Reducering av pigmentering
 • Reducering av inflammatoriskt tillstånd
 • Rodnadsdämpande
 • Utjämnad ytstruktur och textur
 • Allmän hudföryngring


BEHANDLING Syfte & Effekt
Med tiden går hudens cellförnyelseprocess allt långsammare, hudens funktioner sätts ur spel och hudförändringar av olika slag framträder. Med TEBISKIN® och ENERPEEL® stimuleras hudens funktioner och cellförnyelsen påskyndas med syfte att eliminera, förnya och bevara hudens ungdomliga struktur och fräschör.

ELIMINERA
Kemisk Peeling löser upp döda hudceller och de proteiner som binder samman hudens ytstruktur.

FÖRNYA
Huden stimuleras för ökad cellförnyelse. Olika funktioner aktiveras beroende på vilken kemisk peel som använts och som väljs efter indikation och behov.

ÅTERSKAPA/BEVARA
Ny mer vitaliserad hud återskapas genom naturlig cellförnyelse. Ytstruktur, hudton och funktioner normaliseras, oönskade hudför- ändringar korrigeras och hudens ungdomlighet bevaras.

BEHANDLING Specifika Hudtillstånd
ENERPEEL® är specialiserat för att korrigera och normalisera specifika hudtillstånd som t.ex.:

 • Åldrad hud (Rynkor och Linjer)
 • Acne och Acnerelaterade hudtillstånd
 • Pigmentförändringar
 • Rosacea och Rodnadsbenägen hud
 • Ärr och Ojämn hudstruktur

TEBISKIN® kliniska Hudvård kvalitetssäkrar behandlingsresultatet. Produkter i kombination med behandling blir ett kraftfullt verktyg för att korrigera oönskade hudtillstånd för optimal hudhälsa.

Behandlingen är snabbverkande och effektiv, upprepas som kur eller enskild behandling beroende på syfte. Behandlingen tar ca 30 minuter och är vanligtvis en behaglig upplevelse. Repetitionsintervall vid kur är ca 1 behandling var 7-14 dag. Underhållsbehandling rekommenderas ca var 4-6 vecka alt. en kur vår och höst.

FÖRE:
Förbehandling 7-14 dagar med TEBISKIN® individuellt anpas- sade produkter som säkerställer hudkvaliteten och optimerar behandlingsresultaten för att på kortast tid erbjuda så effektiva resultat som möjligt.

UNDER:
Rengöring och avfettning. Vald Peel appliceras och verkar under några minuter innan ev. mask och kräm avslutar behandlingen.

EFTER:
Direkt efter känns huden uppstramad och har vanligtvis ett fräscht utseende med varierande grad av rodnad beroende på behandlingsintensitet.

OBS!
Det är viktigt att skydda huden, använd UV-skydd och undvik all make-up i 24 timmar. Någon dag efter kan huden upplevas torr och/eller med varierad grad av fjällning beroende på behandlingsnivå (Soft- Pro- eller Advanced Peel).


YTLIG / MEDIUM / DJUP BEHANDLING
Soft, Pro eller Advanced Peel
Behandlingarna är resultatinriktade, allt från lätt uppfräschning - ytlig nivå till djupt korrigerande, beroende på indikation och hudtillstånd.

SOFT PEEL (Ingen - lätt fjällning)
Snabb uppfräschning, motverkar hudens åldrande och bevarar dess ungdomlighet. Förebyggande vård och/eller vid tidiga ålders- tecken. Snabb återhämtning.

PRO PEEL (Lätt - medium fjällning)
Reducerar måttliga ålderstecken, motverkar hudens åldrande och bevarar dess ungdomlighet. Förebygger och korrigerar vid synliga ålderstecken. Relativt snabb återhämtning.

ADVANCED PEEL (Kraftig fjällning)
Reducering av framskridna ålderstecken, motverkar hudens åldrande och bevarar dess ungdomlighet. Korrigerande vård vid markerade ålderstecken. Tydlig effekt, med sociala begränsningar.


ÅLDRAD HUD - Ansikte KÄNNETECKEN
Din hud är ojämnt pigmenterad, saknar eller har nedsatt fasthet och elasticitet. Hudytan upplevs matt, livlös och i vissa fall för- tjockad. Linjer och rynkor har börjat framträda i varierad grad och är ett resultat av arv, miljö och/eller kronologisk åldrande.

Konceptet främjar:

 • Ökad cellförnyelse/cellaktivitet
 • Reducerad/utjämnad pigmentering
 • Stimulerad fasthet/elasticitet
 • Ökad fukthalt
 • Ökad lyster 
 • Jämn ytstruktur

PRODUKTER
Goda hudvårdsrutiner i tidigt stadie är en viktig del för att motverka hudens åldrandeprocess och bevara dess ungdomlighet. TEBISKIN® avancerad hudvård med hög koncentration av aktiva ingredi enser säkerställer optimal hudvård oavsett hudkvalitet. Kombinera med ENERPEEL®-behandlingar för bästa förutsättningar.

BEHANDLING
ENERPEEL® Antiåldrandebehandlingar finns i olika nivåer, allt från underhållsbehandling och lätt uppfräschning till korrigeringar av olika åderstecken (Soft, Pro och Advanced Peel). Behandling ut- förs som enskild behandling eller som kur beroende på omfattning och grad av besvär.
Var behandling matchas med TEBISKIN® hudvård efter hudtyp, för var indikation och som optimerar för säkrare och effektivare behandlingar med långtidsverkande resultat.

Tips!
Effektiv antiåldrandevård innebär att på tidigt stadie aktivt stimulera hudens funktioner för att motverka hudens ålderstecken innan de framträder. Ju tidigare Du börjar med aktiv vård desto längre bevarar Du hudens ungdomliga fräschör och struktur.

Boka tid för konsultation eller behandling

Kontakta oss idag!