Skip to the content

Fillers

Hyaluronsyra finns naturligt i vår kropp och den medverkar till att ge huden fukt och volym. En tredjedel av kroppens eget hyaluronsyra bryts naturligt ned och ersätts varje dag. Den naturligt förekommande hyaluronsyran minskar kraftigt med åldern. Genom injektioner av hyaluronsyra förbättras ansiktskonturen, volymsfördelningen och behandlar rynkor och därigenom undviks eller förskjuts tidpunkten för en eventuell operation. När hyaluronsyra injiceras tas den initialt upp av huden men de estetiska effekterna går dock tillbaka efter varierande tid. Injektionerna slätar ut tunna linjer och ansiktsveck samt gör läpparna fylligare.

Vi använder endast högkvalitativ, icke-animalisk, hyaluronsyra. Våra produktioner består av Stylage filler. Stylage är en mycket säker produkt som är tillverkad i en kontrollerad steril miljö. Stylage tillverkas i Frankrike av Laboratoire Vivacy. Forskningsteamet med bl.a. Estell Piron och Guy Vitaly har mer än 15 års erfarenhet av att utveckla hudfillers. Stylage är CE-märkt och finns idag i fler än 55 länder. Fler än 500 000 personer i hela världen har blivit behandlade med Stylage som är den modernaste hudfillern på marknaden. Stylage är en mjuk gel utan partiklar som innehåller den naturliga antioxidanten mannitol. Detta minskar markant nedbrytning och svullnad efter behandlingen. Stylage har världens största sortiment av hudfillers. Stylage klassificeras som tredje generationens hudfiller bestående av hyaluronsyra, ett kroppseget icke permanent ämne. Den används för att fylla ut fina linjer, djupare veck, samt att öka volym i exempelvis kinder och läppar. Man kan även göra ett ansiktslyft utan operation och konvalescens.

Med Stylage är det alltså möjligt att;

  • Fyller ut rynkor
  • Tillför fukt
  • Skapar jämn hud
  • Fyller fina linjer
  • Skapar volym
  • Skulpterar läppar

Stylage finns i följande olika koncentrationer;
Small (S) - för fina linjer,
Medium (M) - för rynkor och veck samt läppar (finns även med bedövningen lidokain),
Large (L) - för djupa linjer och veck,
Extra large (XL) - för att bygga volym i till exempel kinder
Special Lips (SL) - för läppkonturer och volym (finns även med bedövningen lidokain) samt
Hydro och Hydromax (H och HM) - för att återfukta och vitalisera all typ av hud såsom ansikte, dekolletage och händer med mycket bra resultat.

Vi kan erbjuda det som passar dig bäst och du kan därför förvänta dig ett fantastiskt resultat.

 

Hur länge håller Stylage?
Stylage S, M och L håller normalt i nio till tolv månader och XL 12-18 månader. Vid behandling av läppar med Special lips håller det normalt i 6 till 9 månader. När medlet bryts ner binder den sig till vatten vilket gör att effekten kvarstår längre. Hur länge effekten kvarstår är individuellt och är bland annat beroende av ålder, hudtyp, livsstil samt eventuell muskelaktivitet. Nämnda hållbarhetstider är hur länge Stylage normalt sett håller. Hållbarheten påverkas också av vilken av produkterna som används samt var det injiceras. Majoriteten av de som behandlats upplever att 50-80 procent av effekten kvarstår sex månader vid behandling av rynkor och veck.

Ibland är det nödvändigt med flera behandlingssteg för att uppnå önskat resultat. De flesta patienter väljer att få en uppföljande behandling sex till tolv månader efter den första behandlingen av rynkor eller ansiktskonturering. Efter behandling av läpparna behövs vanligtvis en uppföljning inom sex månader.

 

Hur går behandlingen till?
Stylage injiceras i och under huden i små mängder med en mycket tunn nål och slätar ut rynkor och en volymsförstoring uppnås.

 

Bedövning?
För behandling av rynkor behövs i allmänhet ingen bedövning. Vid injektion för läppförstoring eller för skulptering av ansiktet och ansiktskonturen används en grövre nål och därmed också normalt bedövning.

 

Att tänka på!
Behandlingsrelaterade reaktioner såsom svullnad, rodnad, smärta, klåda och ömhet är vanligt förekommande. Reaktionerna försvinner av sig själva inom någon eller några dagar efter injektion i huden och inom en vecka efter injektion i läppar. De närmaste timmarna efter behandling bör man undvika att beröra det behandlade området. Därefter kan det behandlade området tvättas med tvål och vatten. Det är möjligt att använda en lätt make up efter behandling.

Allergiska reaktioner är mycket ovanliga men kan förekomma i sällsynta fall. Ett fåtal patienter har också reagerat med lokala reaktioner men för de allra flesta förekommer inga reaktioner förutom de som uppträder i direkt anslutning till behandlingen.

 

Olika behandlingsområde
Läppkonturering och läppförstoring - läppförstoring med filler Stylage är det både enkelt och säkert att få en mer sensuell mun. Kvinnor i alla åldrar kan förbättra sitt utseende genom att på ett naturligt sätt göra en läppförstoring som lyfter fram läpparna. En läppförstoring kan vara ett sett att återfå sina drag eller förbättra något man vill ändra. Med filler är det dessutom möjligt att göra läpparna mer kurviga eller mer jämna, öka eller minska amorbågen och mycket mer. Ibland förlorar läpparna volym med åren och blir platta och lite skrynkliga.

Stylage för kinder – med åldern förlorar vi volym på vissa ställen i ansiktet. Om man förlorar mycket volym i kinderna så påverkar det även den nedre delen av ansiktet och hamsterpåsar kan uppkomma. Genom att lägga filler på kindbenen så kan man återställa den förlorade volymen. Detta resulterar i att nedre delen av ansiktet lyfts upp och även hamsterpåsar och nasolabialveck minskas. Det blir som ett litet lyft för hela ansiktet. Självklart fungerar behandlingen även till dig som bara vill förstärka dina kindben. Oftast går det åt cirka 2 ml filler till en kindbehandling dvs. 1 ml i varje kind. Den filler som används vid behandlingen är Stylage XL och effekten håller i cirka 12-18 månader.

 

Att tänka på före och efter behandlingen
Intag av NSAID-preparat och blodförtunnande medel ska undvikas en vecka innan behandling med Stylage. Även stora mängder av omega 3 kosttillskott har en blodförtunnande effekt.

Sex timmar efter Stylage behandlingen bör du undvika att sminka/smörja dig. Avvakta med bastubad, solbadning och hård träning under de första dygnen. Hård beröring på det behandlade området kan påskynda nedbrytningen. Efter behandlingen kan området kännas stelt, svullet och eventuellt blånat samt rodnat. Detta är normalt. Svullnaden och rodnaden lägger sig inom ett par timmar. En del upplever mest svullnad dagen efter behandlingen. Svullnaden bör i stort sätt lägga sig helt under tredje dygnet efter behandlingen.

Om det är första gången du ska göra en filler behandling bör du tänka på att kroppen kommer att bryta ner medlet snabbare. Du bör därför vara beredd på att behöva påfyllning tidigare efter din första behandling. Detta gäller alla typer av filler. Därefter har fillern en livslängd på nio till tolv månader.

  • Nasobialveck - linje mellan näsvinge och mungipa.
  • Marionettlinjer - linjer från mungipa ner mot hakan.

 

Tear trough

”Tear trough” kallas den fördjupning under ögonen som kan ge mörka skuggor, vilket gör att man ser trött och sliten ut. Med hjälp av en tear trough-behandling kan håligheten och de mörka ringarna försvinna.

Ju äldre vi blir desto mer försvinner hyaluronsyran som finns i huden (som b.la. återfuktar och ger lyster). Huden blir därmed tunnare och förlorar sin spänst och volym. När volymen försvinner kan skuggor uppstå, som kan ge illusionen av ihålighet under ögonen. För att återfå volym och därmed mindre mörka fåror under ögonen kan en fillerbehandling av tear trough vara effektiv.

Vid en tear trough-behandling injiceras hyaluronsyra som fyller ut fårorna och därmed tar bort den mörka skuggningen. Intrycket blir ett yngre, piggare och mer hälsosamt utseende.

 

Filler för tear trough
Redensity II: Är speciellt utvecklad för det sköra området runt ögonen och ger en mer naturlig och hållbar behandling av mörka cirklar runt ögonen. Dessutom ger den mindre risk för svullnader än någon annan filler på marknaden.

Boka tid för konsultation eller behandling

Kontakta oss idag!