Skip to the content

IPL-behandling

IPL-behandling är en effektiv och skonsam metod mot bl.a. förarglig behåring på kroppen, hudföryngring, hudrodnader och synliga blodkärl. IPL är en vidareutveckling av lasertekniken och är en form av ljusbehandling. Behandlingen är snabbt, relativ smärtfritt och ger inga sårskorpor. Notera dock att närmaste timmarna efter en IPL-behandling kan en mindre rodnad och värmekänsla i huden upplevas.

IPL-behandling för hårborttagning
IPL-tekniken är en ypperlig metod för att ta bort generande kroppsbehåring oavsett om behåringen är lokaliserad på ansiktet, armarna eller benen. Metoden för hårborttagningen är effektiv eftersom vi använder den modernaste tekniken inom området.

IPL-behandling vid hudföryngring
IPL-behandling vid hudföryngring benämnts även photoskin-rejuvenation. Den effektiva metoden innebär att ljuset verkar i djupet på huden och ökar dess spänst och elasticitet. Behandlingen medför att kollagen återbildas och huden blir mindre rynkig och återför sin ungdomliga elasticitet på ett naturligt sätt. Effekten av denna metod är vetenskapligt bevisat och studier visar att hudföryngringen efter IPL-behandling kvarstår under flera år.

IPL-behandling för pigmentfläckar, ytliga blodkärl och hudrodnad
När huden utsätts för mycket sol kan pigmentfläckar och ytliga blodkärl uppträda som oftast visar sig  på ansikte, armar och händer.

Blodkärl som ligger ytligt på näsa, kinder och hals upplevs av många som estetiskt oönskade. De uppträder särskilt hos personer som utsätter sig för mycket sol, blåst eller kyla.

Personer som lider av sjukdomen Rosacea är hudproblem och hudrodnader vanligt förekommande. Lider du av en mycket påtaglig Rosacea rekommenderas att du får behandling av en läkare innan IPL-behandling. IPL är också en effektiv behandling vid pigmentfläckar och ojämn pigmentering.

IPL-behandlingen tar bort ytliga blodkärl. För optimal effekt rekommenderas fyra till sex behandlingar med cirka tre veckors intervall. Behandlingen är mycket effektivt och resultat visas oftast direkt då de ytliga blodkärlen drar ihop sig och försvinner. Vanligtvis behandlas hela ansiktet eller halsen/dekolletaget.

En eller några få ljusbehandlingar är vanligtvis fullt tillräckligt för pigmentfläckar. Förbättringen kommer gradvis och inom några veckor är de flesta pigmentfläckar borta.

IPL-behandling – hur fungerar det?
Behandlingen utförs genom att en nedkyld gel appliceras på huden och en ljuspuls med infrarött ljus riktas in mot behandlingsområdet via en glasprisma. Ljuspulsen kan ge lite lätt obehag i form av en mindre snärt mot hudområdet. Resultatet kommer snabbt och kan i vissa fall synas omedelbart.

Om du bland annat:

  • lider av ytliga blodkärl,
  • leverfläckar som du önskar avlägsna,
  • har din hud åldrats onormalt mycket efter för många soltimmar, eller
  • har du generad oönskad hårväxt

då är du välkommen att kontakta oss för effektiv IPL-behandling och en ungdomligare och fräschare hud. Mer information om priser för behandlingar se här.

För hårborttagning rekommenderas minst fyra-sex gånger med sex till åtta veckors mellanrum för bäst resultat.

Boka tid för konsultation eller behandling

Kontakta oss idag!