Skip to the content

V Soft Lift

V Soft Lift är en lättare icke kirurgisk behandling med tunna trådar som ger ett ansiktslyft, ökar elasticiteten och är helt biologiskt nedbrytande. V Soft Lift är ett alternativ till traditionell kirurgi. V Soft Lift är små, tunna nålar med tunna självabsorberande trådar som är tvinnade och består av ytterst små hullingar. Det är ett enkelt ingrepp som tar 30-60 minuter. Man får både ett omedelbart direkt föryngrande resultat samt ytterligare resultat inom en till två månader till följd av att fibroblaster stimuleras och ger en ökad kollagenproduktion. Kollagentrådarna är som skelettet är för kroppen, den ger huden spänsthet och fasthet. Huden får även en bättre kvalitet och lyster.

 

Vem får genomföra en V Soft Lift?
En V SOFT LIFT behandling kan utföras av både legitimerade läkare och sjuksköterskor.

 

Hur går en behandling till med V Soft Lift?
En tunn tråd på en nål förs in i dermis likt en fillerbehandling. Tråden är försedd med små hullingar och placeras på önskad position för att åstad komma ett lyft och man återfår ett ungdomligt ansiktsdrag. Samtidigt stimuleras kollagenet och det uppstår en dubbelt föryngrande effekt. Behandlingen utförs med samma bedövning som med fillers eller Botox eller i de flesta fall ingen alls. Resultatet syns direkt efter ingreppet men den slutliga effekten syns fullt ut efter fyra till åtta veckor.

 

Hur länge håller ett V Soft Lift?
Effekten håller i 12-24 månader eller ännu längre beroende på ålder, livsstil och hudtyp. Faktorer som kan föranledda förkortad effekt är rökning och överdriv en solning samt gamla acne, ärr under och i huden.

 

Biverkningar/komplikationer
Biverkningar är minimala i form av lättare svullnad eller mindre blåmärke lokalt. Direkt efter behandlingen kan du återgå till normal aktivitet. Materialet är av polydiaxon = PDO, som är både vävnadsvänligt och bikompatibelt. Samma material som en del kirurgiska suturer. Ger inga ärr och utmärkt estetiskt resultat. Kan upprepas flertal gånger, till skillnad från ansiktslyftning med kirurgi.

 

Vad är fördelen med en V Soft Lift behandling?
Fördelen med V Soft Lift behandling är inga ärr (dock eventuellt en svullnad), snabb och säker metod. Effekten håller i 12-24 månader. Behandlingen är mycket prisvärd jämfört med andra metoder och man minimerar risken för komplikationer.

Boka tid för konsultation eller behandling

Kontakta oss idag!